Вече бившият нападател на Барселона Кевин-Принс Боатенг заяви, че в неговите очи доскорошният му съотборник Усман Дембеле все още е дете. Според ганаеца това е единственото обяснение за странното поведение и решения, които крилото взима извън терена.

22-годишният играч определено не се наслаждава на кой знае колко позитивни емоции в момента, тъй като отново е контузен и наскоро беше глобен заради поредно нарушение на вътрешния правилник. Не за първи път френският национал си позволява волности извън терена и може би не е далече моментът, в който шефовете на Барселона ще прибегнат до крайни мерки.

Кевин-Прин Боатенг прекара в Барселона втората половина от миналия сезон и събра доста впечатления от първа ръка относно Дембеле. „Той е много спокоен и не говори много. За мен все още си е дете. Трябва да го приемеш такъв, какъвто е и може би затова закъснява за тренировки”, коментира 32-годишният нападател на Фиорентина.

„Има играчи, които правят такива неща, от пренебрежение, но при него е различно. Той просто е малко момче. И то такова, което печели много пари. И което има екстремно присъствие в публичното пространство. Просто трябва да му се посочи вярната пътека.”

„За мен той все още е малко момче, което е хвърлен в един огромен басейн. За една вечер цената му скочи до 150 милиона евро, а той все още не знае как се е стигнало дотам, защото просто му се играе футбол”, допълни Боатенг.