Крайно любопитно обяснение за последните, меко казани, странни действия на нападателя Усман Дембеле намери каталунското издание „Спорт”. То се позова  на източници близки до нападателя на Барселона, според които френският национал вече е развил вид страхова невроза във връзка с честите си травми.

При загубата от Атлетик Билбао на старта в Ла Лига 22-годишният футболист получи травма минути преди победния гол на Ариц Адурис, за когото мнозина винят именно Дембеле (заради пасивността му при центрирането). След края на мача лекарите на Барселона поискали да знаят дали всичко е наред с Дембеле, предусещайки евентуални проблеми по езика на тялото му. Той побързал да ги увери, че става дума просто за крамп.

На следващия ден от клуба все пак спазили процедурата и изискали от Дембеле да се яви на преглед – нещо, което той така и не направил. Историята бързо набра популярност предвид предишните проблеми с дисциплината, характерни за нападателя. Той всъщност осъществи запланувано предварително събиране със семейството си и това му донесе доста неприятности пред ръководството.

От приближения до Дембеле кръг хора споделили пред „Спорт”, че в никакъв случай младокът не е искал да нарушава вътрешния ред, а просто преминава през сложна ситуация заради множеството контузии, които го застигнаха, откакто облече екипа на „блаугранас”. Според тях причината Комара да избегне насрочения медицински преглед е била продиктувана от ирационален страх от новината, че отново е контузен. Младокът е вярвал, че ако се придържа към предварително начертания план и обичайните си навици, болежките ще отшумят.

Разбира се, след завръщането си от Франция Дембеле премина медицински преглед и още веднъж чу новината, от която толкова много се опасяваше.