Отборът на Атлетико Мадрид се наложи с минималното 1:0 над Гранада в двубой от 23-и кръг на Ла Лига. Така "дюшечкиите" сложиха край на лошата серия от 3 поредни срещи без успех в първенството. В герой за тима се превърна Анхел Кореа, който отбеляза така важното попадение. 

Домакините поведоха с първата си добра възможност в мача. В 6-ата минута дълъг тъч намери Коке в наказателното поле, той без забавяне продължи към Анхел Кореа, който отблизо вкара за 1:0.

В 26-ата минута мадридчани вкараха и второ попадение чрез Витоло, но то не бе зачетено заради засада.

Атлетико остана по-активният отбор и през втората част и в 54-ата минута Коке бе изпуснат от противниковата защита и успя да отправи удар от воле, но вратарят Аарон Ескандей направи блестящо спасяване.

Една от малкото възможности за Гранада дойде в 75-ата минута, когато Роберто Солдадо бе намерен на добра позиция и пробва изстрел с пета, който обаче не затрудни особено Ян Облак.

В 79-ата минута “Дюшекчиите” получиха нов шанс за гол, но диагоналният удар по земя на Кореа попадна право в ръцете на Ескандей.

Все пак Атлетико взе победата и с 39 точки излезе на 4-о място в класирането, преди петия, Севиля, да е изиграл двубоя си от настоящия кръг. Гранада пък остава на 10-а позиция с 30 точки.