Барселона победи Осасуна с 1:0 в мач от 20-ия кръг в Ла Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Витор Роке, който около 60 секунди, след като се появи на терена, успя да се разпише. Малко след това Осасуна остана с 10 човека, тъй като Унай Гарсия бе изгонен. И двата отбора имаха голови положения, но Барселона създаде по-качествените и заслужено се поздрави с успеха. С тази победа каталунците са 3-и с актив от 47 точки, а Осасуна остава на 12-а позиция с 26 пункта на сметката си.
Още в първите минути Феран Торес получи контузия и не успя да продължи, а на негово място се появи Фермин Лопес. В първите 30 минути отсъстваха головите положения, като двата отбора бяха предпазливи, а Барселона предпочиташе да владее топката и да изчаква възможносит.
 
В 26-а минута от Осасуна имаха претенции за дузпа, но съдията даде знак играта да продължи. Десетина минути след това Илкай Гюндоган прати фалцирана топка от ъглов удар, а Жул Кунде подложи главата си, но отигра точно над напречната греда.
 
В 39-а минута Анте Будимир от Осасуна пропиля златна възможност от малкото наказателно поле. Той връхлетя върху отбита топка, но я насочи точно до лявата греда. Във втората минута на добавеното време за първата част Жул Кунде скочи за центриране в близост до точката на дузпата и нанесе хубав удар с глава, но той премина малко встрани от лявата греда.
 
Второто полувреме започна спокойно, като нямаше сериозни опасности пред някоя от двете врати., макар и Барселона да владееше топката през голяма част от времето. В 63-а минута Жоао Кансело намери Витор Роке в наказателното поле с прилично центриране и последният отбеляза в средата на вратата с удар отблизо с глава - 1:0 за Барселона.
 
Само четири минути след това Унай Гарсия получи втори жълт картон след закъсняла намеса и бе изгонен, оставяйки Осасуна с 10 човека. В 71-а минута Ламин Ямал намери пространство на границата на наказателното поле и заби потресаващ удар към долния десен ъгъл, но Айтор Фернандес го разколеба със страхотно спадяване с две ръце.
 
Пет минути след това Раул де Аро получи добро подаване в опасна зона и завъртя топката към вратата, но тя намери външната част на лявата греда и отлетя извън греда. Веднага след това Йон Монкайола пропусна обещаваща възможност, опитвайки от границата на пеналтерияна. Иняки Пеня спря топката с брилятно спасяване, преди тя да се озове в средата на вратата.
 
В 80-а минута Роберт Левандовски удвои, но голът бе отменен поради засада.
 
FT /  БАРСЕЛОНА - ОСАСУНА 1:0
 
Барселона: Иняки Пеня, Жул Кунде, Роналд Араухо, Пау Кубарси,  Жоао Кансело, Френки де Йонг, Педри, Илкай Гюндоган, Феран Торес, Роберт Левандовски,  Ламин Ямал
Треньор Шави Ернандес
 
Осасуна: Айтор Фернандес, Хесус Аресо, Унай Гарсия, Давид Гарсия, Хорхе Ерандо, Йохан Мохика, Йон Монкайола, Лукас Торо, Аймар Орос, Анте Будимир, Хосе Арнаис
Треньор Ягоба Арасате