Спортният директор на Барселона – Деко, се надява да събере около 200 милиона евро от продажбата на играчи през следващото лято. Клубът има сериозни финансови проблеми и това ще бъде един от начините за попълване на касата и събиране на бюджет за привличане на нови футболисти, пише Diario Sport.

Първите двама играчи, които със сигурност ще се разделят с каталунците са Сержи Роберто и Маркос Алонсо. Договорите на двамата ветерани изтичат и няма да бъдат подновени.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Сред футболистите, набелязани за продажба, на първо място е Рафиня. Бразилецът не успя да впечатли с изявите си за Барса до момента и клубът е готов да го пусне на пазара, за да си върне парите, които инвестира в него при привличането му от Лийдс.

На пангара обаче се очаква да бъдат сложени и други играчи, които иначе се смятат за важни фигури в състава. Сред тях са централните защитници Андреас Кристенсен, Жул Кунде и Роланд Араухо. В Барса най-малко искат да се разделят с последния, но всъщност към него интересът е най-сериозен и той е свързван с Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен. Освен това само от неговата продажба "блаугранас" може да приберат близо 100 милиона евро.