Барселона се справи с 2:0 с японския тим Висел Кобе, в който играе и легендата на „блаугранас“ Андрес Иниеста. И двете попадения в мача бяха отбелязани през второто полувреме от юношата на „каталунците“ Карлес Перес.

5 снимки

Първото полувреме започна с предимство за японския тим, като още в 4-та минута Иниеста подсети света за класата си. Испанецът успя да отнеме топката в близост до наказателното поле на Барса и да отправи силен шут, който обаче мина на сантиметри от десния стълб на вратата.

В следващите минути отборите си размениха по няколко положения, като за Барселона голям пропуск направиха Карлос Аленя и Антоан Гризман. В последните минути на полувремето шампионите на Испания натиснаха, но така и не успяха да стигнат до гол.

В 59-та минута все пак откриващото попадение дойде. Карлес Перес и Малком размеиха подавания на границата на наказателното поле, след което младият испанец пусна топката между краката на вратаря на Висел.

Интригата в двубоя беше окончателно убита в 86-та минута. Друг от юношите на „каталунците“ Гиьом Хайме даде прострелен пас към Перес, който с удар от границата на наказателното поле по диагонал оформи финалното 2:0 за Барселона.

Това беше и първия успех за „блаугранас“ в предсезонната им подготовка след загубата от Челси с 1:2.