Палачът се надвеси злокобно над Жулен Лопетеги след загубата на Реал Мадрид от ЦСКА Москва (0:1) в Шампионската лига. След това поражение Лопетеги сякаш остана сам-самичък, но продължи да работи.  

Според публикация на престижния "El Confidencial" единствено подкрепата на Хосе Анхел Санчес, доверен човек и дясна ръка на Флорентино Перес, е запазила поста на Лопетеги.

Реал влезе в най-лошата си голова суша в цялата си 116-годишна история - тимът не успя да вкара гол цели 7 часа и 45 минути, като всичко това бе прекъснато преди седмица при загубата от Леванте (1:2) на "Бернабеу". Победата над Виктория Пилзен в Шампионската лига пък стопира и серията от пет мача без успех - четири загуби и едно равенство на "Белия балет".

Напрежението над съблекалнята в момента е огромно. Но играчите са зад Лопетеги и не желаят неговото уволнение. Първи бе Серхио Рамос, който след загубата от Алавес (0:1) каза, че би било лудост да се уволни треньора.
 
В деня преди "Ел Класико" играчите на Реал участваха на галавечер, организирана от онлайн изданието "El Español". Там капитанът отново взе думата, споделяйки, че пътят към успеха ще бъде постлан само от обединение, а Лопетеги има пълната подкрепа на съблекалнята.

Марсело, още един от лидерите на "белия" отбор, също защити наставника - "До смърт сме с Лопетеги, не е справедливо да го сравняваме с Бенитес". Иско също застана зад треньора си, казвайки, че едно евентуално уволнение би било лудост. А ако бъде уволнен треньорът, то трябва и всички играчи да имат същата съдба, тъй като те са главните виновници за всичко случващо се на терена.

Тони Кроос бе поредният, който заяви подкрепата си: "Искаме Лопетеги да продължи. Сигурен съм, че той ще промени нещата". Каземиро и Варан пък прокламираха след загубата на "Мендисороса": "Трябва да вярваме в треньора".

Никой в състава не иска промяна на треньорския пост. Но големият тест за бившия национален селекционер на Испания ще бъде на "Камп Ноу" срещу Барселона. Сега всичко зависи от играчите. Те трябва да превърнат думите в действия, за да спасят своя треньор.

Лопетеги срещу кошмарните дебюти за треньорите на Реал в Ел Класико

Лопетеги срещу проклятието на испанските треньори в Ел Класико