Звездата на Барселона Лионел Меси говори за впечатляващото си постижение от 400 гола в Ла Лига. Аржентинецът оформи тази сметка при успеха срещу Ейбар (3:0) през уикенда, а това се превърна в повод да бъде потърсен от каталунското издание Mundo Deportivo.

В откровено интервю нападателят говори за юбилейния си гол, както и за незабравимия първи път, в който усеща тръпката да накаже съперника с екипа на „блаугранас“ .

Меси е истински хит в социалните мрежи 

„За мен е голяма гордост, че успях да стигна до 400 гола в Примера. Смятам, че мога и повече. Но не съм човек, който обича да се концентрира върху рекордите и цифрите. Предпочитам да гледам ден за ден. Преди попаденията, гледам на всеки мач като на предизвикателство – боря за се за трите точки и за титлата в шампионата. Старая се да помагам, но не само с гол, а и асистенция или с участие в ключово разиграване“, започна Меси, след като позира с фланелка с номер 400 на нея.

Лионел Меси

източник: БГНЕС

Меси не крие, че е привърженик на многото приказки за головете му, но все пак сподели, че помни добре първото си попадение. Едва на 17 години аржентинският талант, бележи в мрежата на Албасете при успеха с 2:0, но онова, върху което вече петкратният носител на „Златната топка“ акцентира, е головото подаване на Роналдиньо. „Никога няма да забравя паса му“, казва Лео и допълва: Винаги е специално да се разпишеш в Ел Класико и срещу съперниците, които са по-напред в класирането – Атлетико, Севиля…Също така, когато вкарам на „Камп Ноу“ пред нашата публика. Накрая обаче най-ценни са не най-атрактивните попадения, а тези, които носят паметни успехи“.

Лионел Меси с ново униклано постижение 

Техничарят не пропусна да отбележи и съотборниците си, без които е наясно, че едва ли щеше да има същите успехи.

„Без помощта на моите колеги, нямаше да постигна нищо“, каза за финал Меси.

Лионел Меси

източник: БГНЕС