Капитанът на Барселона - Лионел Меси е посъветвал ръководството на клуба да привлече сънародника му - Серхио Агуеро от Манчестър Сити, където мениджър е бившият наставник на каталунците - Пеп Гуардиола, пише вестник "Мирър".

Шесткратният носител на Златната топка смята, че Барса има нужда именно от Кун, който е сред малцината достойни заместници на Луис Суарес. Уругваецът получи усложнения след операцията си и вероятно ще отсъства до края на сезона, което създава сериозни проблеми на испанския шампион.

Барселона има горчив опит в привличането на футболисти от по-ниска класа като Кевин-Принс Боатенг, който не успя да се запомни с нищо миналата пролет и бе отпратен през лятото.

Меси е на мнение, че заместникът на Суарес трябва също да бъде топ футболист. Така на преден план се появява близкият приятел на Лео - Серхио Агуеро, с когото станаха олимпийски шампиони през 2008 година в Пекин с националния отбор.

"Бълхата" е провел разговор с новия треньор - Кике Сетиен и е успял да го убеди, че Агуеро е голова машина, която няма нужда от време за адаптация. 

Договорът на Серхио със Сити изтича през лятото на 2021 година.