Реал Мадрид пък се завръща към мачовете в първенството след триумфа за Суперкупата на Испания във финала в Саудитска Арабия над Атлетико Мадрид с 4:1 след дузпи. Отборът на Зизу е втори с равен брой точки с Барса, но с по-слаба голова разлика, а в събота му предстои визита на Севиля. Французинът не искаше да коментира раздялата на Барса с Валверде, но спомена, че е напълно наясно каква тежест носи треньора в подобен топ-отбор. „Не искам да казвам дали го разбирам или не това решение. Съжалявам за Ернесто. Той е треньор, който показа колко е добър и аз го уважавам”, каза Зизу.

„Не е лесно да си треньор на Реал Мадрид или Барселона и ние сме напълно наясно къде се намираме. Ако загубиш няколко мача, започваш да бъдеш зверски критикуван, както аз бях преди месец и половина. Трябва да даваш просто 100% от себе си”, каза Зидан.

Треньорът на „лос меренгес” усеща, че Барса ще продължи да се утвърждава и ще стане още по-силен отбор под ръководството на Кике Сетиен. „Очакванията са ми Барселона да стане по-конкурентен отбор при Сетиен. Те ще си вършат работата, ние нашата”, каза на брифинга още Зидан.

Реал е в серия от 16 поредни мача, в които не зане какво е загуба във всички надрепвари, след като има само едно поражение в Ла Лига през сезона. „Няма да променяме нашето мислене, защото спечелихме Суперкупата на Испания. Тренираме и работим добре, защото сезонът е много дълъг. Искаме да продължим да показваме на терена това, което правим на тренировките, а Севиля е тежък съперник”, говори още той.

Гарет Бейл, Еден Азар и Карим Бензема пропуснаха финала в Саудитска Арабия, докато бранителят Серхио Рамос има проблеми със своя глезен и е под въпрос за дуела в Андалусия.