Звездата на националния отбор на Аржентина Лионел Меси "няма съмнение", че нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема заслужава да спечели първата си "Златна топка" тази година.

Меси спечели рекордните седем награди за най-добър играч в света, но с новия си клуб Пари Сен Жермен стигна до титлата в Лига 1 и отпадна на осминафиналите в Шампионската лига.

Бензема отбеляза още четири гола срещу Челси на четвъртфиналите и три срещу Манчестър Сити на полуфиналите, включително решителната дузпа в продълженията на реванша, преди Мадрид да спечели срещу Ливърпул с 1:0 на финала в събота. Бензема беше и голмайстор в испанското първенство, където Реал Мадрид също завоюва титлата.

"Няма съмнение, ясно е, че Бензема имаше впечатляваща година. Мисля, че тази година няма съмнение", каза Меси в интервю за аржентинския телевизионен канал TyC Sports, когато беше попитан дали Бензема трябва да получи престижната награда.

Бензема отбеляза 44 гола в 46 мача за клуба си този сезон и се изравни на втора позиция с Раул Гонсалес във вечната ранглиста на клуба с 323 попадения. Кристиано Роналдо е лидер с 451 гола.

Докато Реал елиминира четири от европейските футболни гиганти по пътя си към титлата в Шампионската лига, Меси не беше особено впечатлен от стила на игра на отбора. Мадрид се нуждаеше от обрати както срещу Пари Сен Жермен, така и срещу Манчестър Сити.

"Реал не беше най-добрият тим в тази Шампионска лига, имаше и по-добри отбори", добави аржентинецът.

34-годишният Меси тренира с Аржентина в Билбао за "Финалисима" - приятелска среща между носителите на Копа Америка и европейския шампион Италия в сряда.

Меси може да се изправи срещу Бензема отново на Световното първенство в Катар тази година, тъй като двата отбора са основните претенденти, но настоя, че защитаващият титлата си Франция трябва да се счита за фаворит.

"Франция е впечатляващ отбор. Преди четири години казахме, че могат да бъдат фаворит и те завършиха като шампиони. Ударът, който понесоха при елиминирането на Евро 2020 от Швейцария, ги направи по-силни. Аржентина може да се изправи срещу всеки и ще създаде трудности за всеки съперник. Това не означава, че сме фаворитите за световната титла или нещо подобно. Това означава, че ще се борим срещу всеки", заяви Меси.