Играещата легенда на Барселона Лео Меси отправи тънка критика към ръководството на клуба за неосъществения трансфер на Неймар през лятото. Каталунците преговаряха два месеца с Пари Сен Жермен за връщането на бразилеца на "Камп Ноу", но това не се случи в крайна сметка. 

Аржентинецът призна, че огромно удоволствие за него би било отново да е съотборник с Неймар, но не е почувствал достатъчна увереност от страна на ръководството, че е направило всичко, което зависи от него, за да осъществи сделката. 

"Щях да се чувствам повече от щастлив, ако Ней се беше върнал. Честно казано, не мисля, че клубът направи всичко зависещо от него, за да осъществи трансфера, макар да съм сигурен, че не е лесно да се преговаря с ПСЖ."

"И въпреки това не съм разочарован. Имаме страхотен състав, който може да се бори за всички трофеи, дори и без Ней. И все пак от спортна гледна точка той е един от най-добрите в света, а от маркетингова гледна точка клубът можеше да направи огромен скок."

"Никога не съм натискал ръководството да подпише с Неймар, просто аз и останалите играчи дадохме мнението си. Всички казват, че аз съм бил отговорен за осъществяването на трансферите, но виждате, че това не е истината", заяви Меси и коментира широкодискутираната тема с опцията в договора му, според която може да напусне клуба след всяко едно лято. 

"Да, истина е, че имам такава клауза. Но тук е моят дом и аз не искам да си тръгвам. От друга страна, искам всяка година да печелим всичко", сподели Меси в ексклузивно интервю за вестник "Спорт", което се очаква да излезе в пълна цялост в четвъртък в хартиеното издание.