Звездата на Барселона Лионел Меси смята, че успехът срещу Севиля в 1/4-финалите за Купата на Испания е много ясен пример, че каталунците се борят за всеки един трофей. Нападателят обаче даде шанс на своя съотборник Фелипе Коутиньо да се разпише, след като получи право да изпълни дузпа.

В 12-ата минута Коутиньо навлезе в наказателното поле на Севиля и върна с пета за Меси. „Десетката” на Барса искаше да стреля, но бе препънат от Куинси Промес и съдията отсъди дузпа. Учудващо, но наказателният удар бе изпълнен от Фелипе Коутиньо, който хладнокръвно прати топката в десния ъгъл и откри резултата – 1:0.

„Коутиньо искаше да изпълни дузпата, обсъдихме го и той реализира. Радвам се, че това даде старта на нашата победа”, сподели Лионел Меси.

Пореден юбилей за Меси, сега иска и Купата на Краля

Самият аржентинец вкара в самия край на мача, с което оформи крайното 6:1. Барселона трябваше да наваксва пасив от 0:2 след първата среща от четявъртфиналите срещу Севиля.

„Хората неправилно са ме разбрали, че не ни е необходима Купата на Испания. Ние се борим за всички трофеи, това е наш дълг”, коментира още нападателят пред Marca.

Лионел Меси

източник: Gulliver/GettyImages