Мегазвездата на Барселона Лионел Меси сподели, че е решението да играе в по-задни позиции е изцяло взето от Ернесто Валверде, за да може да организира атаките на каталунците. 

Крал Меси с гол номер 600 в своята кариера

Въпреки наставленията на Валверде обаче аржентинецът не спира да вкарва, като само преди няколко дни достигна кота 600 в професионалната си кариера. 

“В момента играя на по-задна позиция, но пак отбелязвам голове. Преди години играех по-близо в последната третина на терена. Истина е, че отстъпих няколко метра назад, но идеята остава да се включвам като нападател и да вкарвам голове”, каза Меси пред "Marca". 

“Спомням си първия ми мач в Шампионската лига. Беше в Украйна срещу Шахтьор Донецк. Играхме много момчета от “Б” отбора, защото Барселона вече си беше спечелил място на елиминациите. Играхме срещу много силен съперник и загубихме. Чувството да дебютирам в Шампионската лига обаче беше много приятно”, спомня си футболистът на каталунците.

Симеоне: Ако сменим фланелката на Меси, ние ще бием с 1:0

“Разбира се, че си спомням важните си голове - тези от финалите в Шампионската лига или полуфиналите срещу Реал Мадрид. Имам прекрасни спомени в този турнир. Затова ми харесва толкова много и се наслаждавам, като играя в Шампионската лига”, призна Лео.