Преговорите между Барселона и Самуел Умтити за подновяването на договора на защитника са претърпели крах, пише "Mirror". Британското издание допълва, че ръководството на Манчестър Юнайтед моментално е наострило уши, щом е разбрало за неразбирателството между двете страни. 

Следващият в списъка за нов договор с Барселона е Умтити

Мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо отдавна е хвърлил око на френския защитник. Умтити пък не е дволен от възнагражданието, което му предлагат каталунците и затова не желае да подпише новия си договор с клуба. 

В момента Умтити получава 3.5 милиона паунда годишно и иска заплатата му да бъде увеличена на 8 милиона паунда. От Барселона обаче не са съгласни да плащат подобна сума на футболиста и може би ще опитат да привлекат друг играч на неговото място.

Клаузата на Умтити притеснява Барселона

24-годишният футболист има договор с Барселона до лятото на 2021 година. Освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 60 милиона евро.

Барселона привлече френския защитник от Лион през летния трансферен прозорец на 2016 година.

Иначе каталунците имат желанието да продължат договора на французина до 2023 година, а освобождаващата клауза в него да нарасне до внушителните 500 милиона евро.