Защитникът на Барселона Хавиер Масчерано съжалява, че е загубил титулярната си позиция в тима и разкри, че е претърпял цели 11 мускулни контузии през последните няколко месеца.

През настоящата кампания 33-годишният Масчерано трудно се справя с конкуренцията в Барселона. Неговите игрови минути са силно лимитирани, тъй като Жерар Пике и Самюел Умтити заформиха доста добър тандем в центъра на защитата.

Меси посъветвал Масчерано да стяга куфарите

По всичко изглежда, че аржентинецът ще напусне тима през идния трансферен прозорец, след като вече поиска от клуба да бъде продаден.

“Преди време споделих с клуба, че ситуацията, в която се намирам в момента, не е по ничия вина, но за съжаление това е реалността”, каза Масчерано.

“Загубих влиянието, което имах през изминалите години. Трябва сами да потърсите щастие и път, който ви кара да се чувствате пълноценни и важни в това, което правите”, заяви още футболистът на каталунците.

Бартомеу: Ще се съобразим с желанието на Масчерано

“Споходиха ме 11 мускулни контузии през последните месеци и мисля, че това се случи поради факта, че непрекъснато бях сред стартовите 11”, призна аржентинецът.

Масчерано неотдавна разкри, че смята да сложи край на кариерата си в националния отбор след Мондиала в Русия през 2018 година.

“Реших, че ще сложа край на историята ми с националния отбор в Русия”, категоричен е Масчерано.