Голямата звезда на Барселона Лионел Меси е казал на своя сънародник Хавиер Масчерано, че ще бъде по-добре да напусне Барселона. Според британския ежедневник „Дейли Стар” петкратният носител на Златната топка е дал съвета си с едно на ум предстоящото Световно първенство в Русия.

Меси: Разбрах, че Масчерано напуска

Бранител с ултиматум към Барса

През настоящата кампания 33-годишният Масчерано трудно се справя с конкуренцията в Барселона. Неговите игрови минути са силно лимитирани, тъй като Жерар Пике и Самюел Умтити заформиха доста добър тандем в центъра на защитата.

Барса с позиция по казуса "Масчерано"

Меси държи Масчерано да попадне в състава на Аржентина за Мондиал 2018, а това няма как да се случи, ако ветеранът не играе редовно. Защитникът вече поиска от каталунците да го продадат през януари, когато би могъл да си избере тим, в който ще има доста по-регулярни изяви.

Меси: Тежко е да си резерва, но тялото ми вече поддава

Проблемът за него е, че наскоро Умтити се контузи, а извън вечно страдащия от травми Томас Вермален Масчерано остава единствената друга опция. На този етап шефовете в клуба предпочитат аржентинеца да остане като пожарен вариант.