Хавиер Масчерано има желание да напусне Барселона през януарския трансферен прозорец и да продължи кариерата си в китайското първенство. В същото време каталунците искат да задържат аржентинския футболист поне до края на сезона след контузията на Самюел Умтити.

Между играча и Барселона има и сериозни разминавания, тъй като агентът на футболиста иска от клуба да го пуснат да си тръгне без трансферна сума, но каталунците не са склонни на подобен ход.

33-годишният футболист има договор с Барселона до лятото на 2019 година. Той го поднови преди година и половина.

Масчерано има желание да се възползва от офертата, която има от китайското първенство и да продължи кариерата си там. Според информацията на „Sport“, китайският клуб е предложил заплата от 10 милиона евро за една година на аржентинеца.

Освобождаващата клауза в договора на Масчерано с Барселона е на стойност 100 милиона евро.

Агентът на футболиста Валтер Тамер предстои в близките дни да се срещне с представителите на Барселона с цел да ги убеди да позволят на Масчерано да продължи кариерата си в Китай.

Самият Масчерано информира ръководните фактори в Барселона, че няма да остане в клуба и има желание да напусне още през януари.

33-годишният футболист иска да има повече игрово време, за да попадне в състава на селекционера Хорхе Сампаоли за Мондиал 2018 в Русия.

Масчерано информира Барселона, че няма да остане

Много е вероятно от Барселона да направят всичко възможно, за да спрат подобен трансфер на Масчерано в Китай с оглед контузията на Умтити.

Масчерано призна: Времето ми в Барселона приключва