Аржентинската звезда на Барселона Хавиер Масчерано откровено призна, че вече вижда края на престоя си в клуба. Макар и обвързан с каталунците до 2019 г., той смята, че всичко ще приключи по-рано. 

Ветеранът, който в края на настоящия сезон ще навърши 34 години, вече все по-рядко започва мачовете като титуляр и явно очаква да се стигне до скорошна раздяла. На всичко отгоре, той запазва най-топли чувства към клуба. 

Барса загуби бранител за месец

"Мисля, че времето ми тук изтича. Нормално е, че след толкова много време в този отбор, вече няма какво повече да постигна с него. Но не си мислете, че го казвам с горчилка, напротив. Тук изкарах най-добрите години от кариерата си и никога няма да ги забравя."

Масчерано: Искам да се върна в Ривър Плейт

"Аз съм от тези хора, които смятат, че е най-важно да избереш точния момент за раздялата. Бих искал и с престоя ми в Барса да е така, но все пак не всичко зависи само от мен. Но искам да се случи точно така, за да не останат лоши чувства между нас."

"Когато си тръгвах от Ливърпул, моментът не беше точен. Все още като отида там, ще има нещо отровно в атмосферата между нас. Не искам да се случват такива неща с мен и Барса", заяви аржентинецът.