Един от лидерите на Реал Мадрид Кристиано Роналдо никак не разбирал истерията по Неймар, която е обзела „бялата“ общност. Това твърди AS, като от материала се прави заключение, че португалецът не гледал с добро око на закупуването на бразилеца от Пари Сен Жермен.  

Неотдавна Роналдо показа по недвусмислен начин, че е на мнение, че най-добрите играчи са събрани в Мадрид. Той открои Гарет Бейл, Карим Бензема, Марко Асенсио и Лукас Васкес.

Запознати казват, че Роналдо бил угрижен, че евентуалният трансфер на Неймар на „Сантиаго Бернабеу“ може да повлия върху него в чисто финансов аспект. Не е тайна, че голмайсторът се бори за увеличаване на заплатата. Закупуването на бившия нападател на Барселона би струвало на Кралския клуб най-малко 350 милиона евро, отделно петкратният носител на „Златната топка“ отчитал и високите финансови претенции, които би имал Неймар като възнаграждение.

Уточняваме, че в момента заплатата на Роналдо наброява 21 милиона евро годишно, докато Неймар прибира в ПСЖ по 37 милиона евро.

Според слуховете Реал Мадрид ще се опита да подпише с Неймар най-късно до 2019 година. Националът на Бразилия минава за стара трансферна цел на боса на Реал – Флорентино Перес. Твърди се, че той се опитал да парафира с играча от Страната на кафето още преди да заиграе в Барселона.


Още новини: 

Още преди финала Роналдо обявил, че напуска

El Confidencial разкри колко иска Роналдо, за да остане в Мадрид 

CR7 за Неймар: Винаги се говори, накрая никой не идва