Майорка победи Жирона с 3:2 като домакин в мач от четвъртфиналите в турнира за Купата на краля. 

По този начин Майорка е вторият отбор, който си осигури място на полуфиналите на надпреварата, след като преди това Реал Сосиедад го стори. Жирона от своя страна приключва участието си в надпреварата, след като претърпя едва втората си загуба във всички турнири от началото на сезона и първа такава от септември насам.

Първото полувреме бе катастрофално за гостите, които допуснаха три гола в рамките на по-малко от 15 минути. В 21-вата минута резултатът бе открит от Сайл Ларин, който бе изведен пред вратата от Даниел Родригес и от движение засече топката в мрежата.

В 28-ата минута Абдон Пратс удвои резултата с мощен шут извън наказателното поле. Отново Пратс направи резултата и класически, реализирайки дузпа в 35-тата минута, отсъдена за игра с ръка на защитник.

През втората част Жирона все пак успя да покаже реалните си възможности и да върне два гола. В 68-ата минута и гостите получиха дузпа, а извършилият нарушението Антонио Раийо получи втори жълт и червен картон. Кристиан Стуани пък реализира наказателния удар за 3:1.

Дълбоко в продълженията на мача топката стигна до Салвио в наказателното поле и той я изстреля във вратата за 3:2.