Реал Сосиедад изпусна да направи огромна крачка към класирането си за финала на Купата на Краля, но в крайна сметка завърши 0:0 при гостуването на Майорка в първия полуфинален двубой между двата отбора.

Пред Абдон Пратс се откри много добра възможност в 28-ата минута, но стреля на сантиметри встрани от левия страничен стълб.

В 38-ата минута Умар Садик предвиди центрирането на Андер Беренетчеа, но мощният му удар с глава изпрати топката високо над напречната греда в аут.

Абдон Пратс стреля от воле от границата на наказателното поле на Реал Сосиедад в 52-ата минута, но топката прелетя точно покрай левия страничен стълб на вратата на Алекс Ремиро.

Умар Садик пропусна чиста възможност в 58-ата минута. Той само трябваше да чукне топката в опразнената мрежа, но пропусна.

Такефуса Кубо отигра с подаване към Умар Садик в 71-ата минута, но той не успя да отправи подходящ удар от наказателното поле и топката премина високо над напречната греда в аут.

Две минути по-късно Андер Беренетчеа се промъкна между няколко защитници в наказателното поле на Майорка, след което стреля, но Доминик Грайф се намеси и изби в корнер.

Реваншът между Реал Сосиедад и Майорка е на 27 февруари, когато двата отбора ще определят единия финалист за Купата на Краля.