Отборите на Майорка и Еспаньол направиха равенство 1:1 в откриващия мач от 12-ия кръг в Ла Лига. Ведат Муричи даде преднина на домакините от Балеарските острови в 48-ата минута, а в 70-ата резервата Хосе Ласо донесе точката на Еспаньол. 

Домакините можеха да се изкачат в горната половина на таблицата при победа, но пропуснаха доста положения. Преди почивката срещата беше равностойна, като Еспаньол умело отбиваше атаките на Майорка. В началото на втората част обаче центриране на Джиавани Гонсалес, който замени принудително десния бек Пабло Мафео, стигна на далечната греда до Муриджи и косовският национал не сбърка. 

В 70-та минута Хосе Ласо възстанови равенството. Той се бе появил в игра само няколко минути по-рано. Асистенцията бе дело на Браян Оливан. Еспаньол започна да натиска за пълния обрат. 

В края на двубоя напрежението се покачи. В 90-та минута главният съдия бе принуден да даде червени картони и то на хора край тъчлинията. Първо такъв си заслужи Пабло Мафео, който излезе от игра още в 28-та минута, а малко след това и треньорът на домакините - Хавиер Агире, бе изгонен.