Всезнаен факт е, че Барселона предоставя правата за името на своя стадион в борбата срещу коронавирусната пандемия. Редица известни корпорации и личности изразиха намерение да дадат пари на „лос кулес”, за да поставят името си пред иконичното „Камп Ноу”, но канабисната компания на Майк Тайсън силно желае да стане спонсор на „блаугранас”.

52 снимки

Великият шампион в тежка категория – Тайсън, се надява, че ще успее да пребори конкуренцията и да повиши профила на своята компания SwissX, която продава гама от продукти на база CBD и канабис.

„Това е страхотна бизнес идея”, каза бизнес-партньорът на Тайсън – Алки Дейвид пред британски медии. „Това е нещо, което специално искаме да вземем присърце в нашата компания и изглежда чудесна идея. Моята компания е такава, която снабдява с канабис. Испания има големи традиции в Европейския съюз като либерална страна, така че това би се развило съвсем естествено”, констатира Дейвид.

Gulliver/GettyImages
5 снимки

На въпрос дали подобна сделка би навредила на репутацията на Барселона, Дейвид отговори: „Светът се преражда от идеи”.

Дейвид, който е милионер, участва в няколко компании и призна, че вече се водят преговори с каталунския гигант. Бизнесменът е оптимист за бъдещото разбирателство между страните. „Това е шанс, за която мечтая, тъй като ще влезем в историята. Вписва се чудесно в плановете на корпорацията. Имаше контакт с Барса, който бе открит в началото на седмицата и съм уверен, че сделката ще стане”, каза още Алки Дейвид.