Една от неоспоримите звезди на Барселона – Луис Суарес окуражи своя съотборник Усман Дембеле да продължава да гребе с пълни шепа от опита, който му предоставят останалите съотборници. Уругваецът, който е далеч по опитен от 21-годишния французин, го посъветва да подобри тренировъчните си навици, защото има потенциала да стане най-добрият в света.

През последните седмици закупеният срещу 120 милиона евро футболист определено се представяше във възходяща линия (до своя контузия, която ще го извади за кратко от игра). Той тотално спечели битката за титулярно място с рекордната покупка на клуба Филипе Коутиньо (160 милиона евро), макар че в по-ранен етап имаше проблеми с дисциплината и спазването на режима.

„Той е млад, а много хора му повтарят: ти ще станеш суперзвезда и всичко ще е страхотно”, заяви 32-годишният Суарес пред „Спорт”. „Истината е, че той има още толкова много да учи.”

„И на мен ми се е случвало. Трябваше да изживея този момент и сега това, което бих могъл да направя, е да подкрепя Усман.”

„Той разполага с много съотборници в съблекалнята, от които може да научи за професионализма. Никой не би могъл да му покаже как се рита топката, Усман вече знае това. Съвсем друго нещо е обаче как тренираш и работиш. Той има нужда неговите навици да стават все по-добри.”

„Очевидно е, че говорим за играч, който е едва в началото на кариерата си, но мисля, че той ще бъде сред най-добрите в света”, допълни Суарес.