Треньорът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги коментира поражението от Алавес с 0:1 в мача от осмия кръг на Ла Лига. Специалистът заяви, че сега всички в отбора трябва да се успокоят, като отчете, че тимът не се намира в добър период. В последните 4 мача „белите“ записаха три поражения и едно реми.

„Имахме положения през първата част на мача с Алавес. Започнахме добре. Когато не си успял да отбележиш, значи резултатът е справедлив. Срещу Алавес двама наши футболисти се контузиха (бел.ред. - Карим Бензема и Гарет Бейл). Трябва да възстановим свежестта, играчите, да се успокоим и да се поучим от грешките“, коментира Лопетеги.

„Знаем, че не се намираме в добър период, но все пак е октомври. Искаме да се върнем на победния път, колкото се може по-скоро“, добави специалистът.

„Един треньор винаги очаква най-доброто от своите футболисти. Аз нямам съмнения, че те дадоха всичко от себе си в тази среща“.

Лопетеги се обърна и към феновете, като ги увери, че отборът работи много сериозно:

„Полагат се много сериозно усилия в отбора. Логично е, че като мадридисти сме разочаровани от тези резултати. Но имаме перспективи, още е октомври месец, има как да се подобрим“, каза Лопетеги.  

Още проблеми за Лопетеги след загубата от Алавес