Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос се застъпи за наставника на тима Жулен Лопетеги след поражението от Алавес с 0:1 в осмия кръг на Ла Лига. Според бранителя треньорска смяна в настоящия момент би граничила с лудост.

„Белите“ изживяват кризисен период, като вече 4 мача нямат победа. В тях „кралете“ записаха три поражения и едно реми.

„Всичко, което трябва да направим е промяна. Но други са хората, които вземат тези решения, това не е работа на играчите. Като футболист мога да кажа, че треньорските рокади никога не са приятни. Тези решения не са в нашите ръце, но това би било лудост. Борим се за челните позиции. Нужно е да останем здраво стъпили на земята, да сме спокойни и да намерим начин да променим негативната тенденция“, каза Рамос, цитиран от AS.

„Тези, които смятат, че Мадрид е мъртъв, грешат. Ние сме първите, които проклинаме тези негативни резултати. Дано ги променим колкото се може по-бързо. Сега ще имаме време“, отбеляза Рамос заради паузата за националните тимове и мачовете от Лигата на Нациите.

„В съблекалнята всичко е наред, не липсва нищо. Резултатите са повод за коментари, когато губим те са повече. Но отборът има душа, дух, желание и амбиция. Хубаво е да има самокритика“, обясни Рамос.

„Винаги когато нещата не се получават, хората критикуват. Може някой да си мисли, че ни е все едно, но е точно обратното. Ние сме първите, които имаме желание да изпитваме футболна радост. Срещу Алавес не се получи, а който мисли, че Мадрид е загинал, накрая на много хора устите ще бъдат запушени“, завърши Рамос.