Жулен Лопетеги ще дебютира в Ел Класико като треньор на Реал Мадрид в мача от десетия кръг на Ла Лига на „Камп Ноу“. Той ще трябва да пренаписва историята, тъй като тя ясно показва, че от 2008 година единственият треньор на Реал Мадрид, който е успял да не загуби в своето първо Ел Класико е Зинедин Зидан.

Зизу дебютира в Ел Класико на 3 април 2016 година, а Реал Мадрид успя да обърне Барселона от 0:1 след гола на Жерар Пике до 2:1 с попаденията на Карим Бензема и Кристиано Роналдо. Зидан пое Реал Мадрид с пасив от 12 точки от Барселона, но за четири кръга успя да ги стопи до 1, което в крайна сметка не се оказа достатъчно и каталунците спечелиха шампионската титла в Ла Лига. 

Зидан смени на треньорския пост в Реал Мадрид Рафаел Бенитес. Първото Ел Класико за Бенитес бе на 21 ноември 2015 година, а Реал Мадрид претърпя тежко поражение с 0:4 от каталунците, които по това време бяха ръководени от Луис Енрике. Загубата предизвика скандирания по трибуните на „Бернабеу“: „Флорентино, оставка“. 

Карло Анчелоти, който е предшественикът на Рафаел Бенитес също загуби своето първо Ел Класико с 1:2.

Жозе Моуриньо със сигурност не иска да си спомня за първото Ел Класико, в което взе участие. Реал Мадрид претърпя изключително тежка загуба с 0:5. Реал Мадрид отиде в Барселона като лидер в Ла Лига с една точка преднина пред каталунците, но преживя кошмарна вечер.

Мануел Пелегрини също загуби своето първо Ел Класико начело на Реал Мадрид. „Кралете“ загубиха с 0:1 след гол на Златан Ибрахимович.

Кошмарът за треньорите на Реал Мадрид в дебюта им в Ел Класико започна при Хуанде Рамос, който пое отбора през декември 2008 година и смени на поста Бернд Шустер. Рамос дебютира в дербитата между Реал Мадрид и Барселона на 13 декември 2008 година на „Камп Ноу“, а каталунците спечелиха срещата с 2:0, с головете на Самюел Ето‘о и Лионел Меси.

Защитата на Реал Мадрид в помощ при криза

Барселона - кошмарът на Куртоа

Лопетеги срещу проклятието на испанските треньори в Ел Класико

Драмата на Реал Мадрид: нуждае се от 13 удара, за да вкара гол