Мениджърът на Севиля, Жулен Лопетеги, коментира настоящата ситуация с коронавируса, който наложи спирането на световния футбол. Според испанския специалист играчите ще имат нужда от 5 седмици, за да възвърнат формата си без рискове от контузии. 

"Всички футболисти напират да играят отново. Ние също нямаме търпение това да се случи и обмисляме вариантите", заяви треньорът. 

БГНЕС
9 снимки


"Опитвам се да разговарям с играчите, защото и те са хора и имат своите страхове и притеснения. Това е безпрецедентна ситуация. Няма да е като просто да се завърнеш от ваканция, поне не и от гледна точка на физическото и психическото състояние на футболистите."

"Ако обстоятелствата го позволяват и имаме гаранции за подновяване на сезона, ще имаме абсолютна нужда и от време за адаптация към новите изисквания. Чисто емоционално ситуацията е сложна. Хората си мислят, че футболистите са хора с големи къщи и огромни дворове, но много малка част от тях притежават подобни удобства."

Лопетеги погледна още по-генерално на случващото се и заяви, че човешките ценности трябва да бъдат подменени. 

"Видяхме, че не футболистите са героите на нашето време. Не те поставят животите си в риск всеки изминал ден, така че социалните ни ценности трябва да бъдат преразгледени. Приоритетите ни трябва да се променят."