Бъдещето на полузащитника на Барселона Иван Ракитич изглежда все повече свързано със завръщане в Севиля. Според „ABC“ в съблекалнята на клуба се надяват клубът да подпише с него това лято. Според изданието, цитиран от „Diario Sport“, който твърди, че централният полузащитник „би бил посрещнат с отворени обятия“ в андалуския клуб.

По-рано този месец заглавната страница на базирания в Севиля „Естадио Депортиво“, цитиран от „Diario Sport“, съобщи как става въпрос за "Севиля или нищо" за бъдещето на халфа, който бе капитан на клуба до титлата в Лига Европа през 2014 година.

Сегашният договор на хърватския интернационал с „каталунците“ изтича през лятото на 2021 година и неговото предпочитание е да се завърне в андалуския клуб. Съпругата на играча е родом от Севиля. Двамата се срещнаха, когато той се присъедини към клуба от Шалке и се смята, че двамата имат желание да се върнат в града.

31-годишният Ракитич има 298 участия за Барселона след преминаването си от Севиля през лятото на 2014 година и спечели множество трофеи - включително четири титли в Ла Лига, четири трофея от Копа дел Рей и титлата от Шампионската лига през 2015 година.

Атлетико де Мадрид, Ювентус и Наполи също са свързани с хърватина.