Изненадващата загуба на Реал Мадрид в Москва вкара тима в най-тежката криза за последните повече от десет години.

"Белите" не са реализирали попадение вече повече от 5 часа, което не се е случвало от сезон 2006/2007 г. при Фабио Капело.

По време на втория етап на Флорентино Перес в клуба - след назначаването му отново през 2009 г., Жулен Лопетеги има най-лошите статистически показали от всички наставници на Реал в този период. Като цяло Перес не се слави с голямо търпение що се отнася до времето, което се предоставя на треньорите, непостигащи успехи.

Най-пресният пример е Рафаел Бенитес, който бе уволнен след едва шест месеца начело на "белите". Мануел Пелегрини, Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти и Зинедин Зидан си тръгнаха по собствено желание или пък вече бяха с изтекли договори, но повечето от тях бяха постигнали славни триумфи.

Реал на Лопетеги има най-лошите показалите в 10 мача в сравнение с всеки друг треньор. Отборът в момента с с 14 т. в шампионата, плюс една победа в Шампионската лига, 2 по-малко от досегашното най-лошо постижение - на Жозе Моуриньо в третата му година. Така след 10 мача Лопетеги има актив от общо 17 т. във всички турнири - 5 победи, 2 равенства и 3 загуби при голова разлика 17 на 11.

Досегашните най-лоши точкови показатели бяха при Жозе Моуриньо през сезон 2012/2013 г. - 19 т., както и при втория сезон на Карло Анчелоти - 2014/2015 г. - също 19 т. При Бенитес нещата изглеждаха по-различни. Той започна с цели 23 точки от първите си 10 двубоя във всички надпревари - 7 победи и 3 равенства, но неговият изчакващ и затворен футбол не се понрави на никого в Реал.

Големите поражения на Рафа Бенитес дойдоха от Севиля (2:3) и Барселона (0:4) в края на ноември 2015 г. Загубата от каталунците остави Реал на шест точки зад прекия конкурент за титлата. Така в началото на 2016 г. начело застана Зинедин Зидан, който в следващите две години и половина вдигна на три пъти Шампионската лига и веднъж спечели титлата в Ла Лига.