Бетис и Севиля не се биха в „Ел Гран Дерби“. Двата севилски тима завършиха при резултат 1:1, което оставя „лос вердибланкос“ в четворката. Тимът на Мануел Пелегрини е на 4-а позиция с 24 точки, докато „рохибланкос“ се измъкнаха от зоната на изпадащите и вече са 17-и с 11 пункта. Толкова имат също 18-ият и 19-ият Селта и Кадис.

„Бенито Вилямарин“ видя цели три червени картона освен двата гола. Фекир и Иглесиас бяха изгонени за домакините, а първият пратен в съблекалнята футболист бе Монтиел. Навас си вкара автогол в края на първата част, за да даде преднина на Бетис, но сръбският национал Гудел изравни към края, а в последните минути имаше два шанса да донесе победа за своите.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Още в 8-ата минута Борха Иглесиас си освободи пространство в наказателното поле при едно центриране и с глава уцели дясната греда. Четвърт час по-късно Рафа Мир от добра позиция стреля слабо, а Клаудио Браво спаси лесно.

В 37-ата минута реферът получи сигнал в ухото си и провери нарушение, извършено от Монтиел, използвайки VAR, след което промени жълтия картон на аржентинеца и го изгони от игра.

В последната от редовните 45 минути на първата част Хесус Навас си отбелязва злополучен автогол, отклонявайки една топка в собствената си врата. В третата минута на добавеното време пък Набил Фекир изравни бройката на терена, като и картонът за световния шампион бе променен от жълт към червен след ВАР.

Четири минути след началото на втората част последва и трети червен картон. Той отново бе за играч на „лос вердибланкос“ и по-точно за Борха Иглесиас, който остави своите с 9 души на терена. В ситуацията за трети път арбитърът ползва ВАР, за да изгони даден играч в срещата.

Девет минути преди края на редовното време сръбският полузащитник Неманя Гудел изравни резултата за „лос бланкирохос“ с феноменален гол от близо 30 метра. Халфът прати кълбото точно в десния горен ъгъл на вратата на Браво.

Осем минути след попадението си Гудел удари и напречната греда над чилиеца, а в самия край имаше втори шанс да донесе пълния комплект точки на своите, но Браво се намеси решаващо.