Лятото ще бъде изпълнено с промени в Реал Мадрид. И той най-вече в кадровия потенциал на отбора. Очаква се също така Сантиаго Солари да бъде заменен от постоянен треньор.

Единственият сценарий, в който аржентинецът ще остане на "Бернабеу", би трябвало да бъде спечелването на нова купа в Шампионската лига. Всичко друго изглежда няма да задоволи Флорентино Перес.

В момента "белите" са в битка на всички фронтове. Тимът се измъкна от елиминиране в 1/8-финалите за Купата на краля и, въпреки загубата от Леганес (0:1) в реванша, Реал стигна до следващата фаза. Сега пред "белите" излиза Жирона - сложен противник, който няма да се даде лесно.

В Ла Лига на този етап отборът се бори със Севиля за третата позиция, но в хода на пролетния дял на шампионата ситуацията може да се развие така, че столичани да изскочат зад лидера Барселона.

В любимата Шампионската лига противник в 1/8-финалите е Аякс. С оглед на формата на холандците от есенния дял, Реал трябва да бъде притеснен.

В медиите непрекъснато се говори за пристигането на какви ли не играчи, но определено клубът трябва да купува. Не го направи след напускането на Роналдо, но сега Перес трябва да се насочи към играчи, най-вече в нападение, които да надградят представянето на отбора.

Честите контузии на Бейл и продължаващите колебания на Бензема на тази етап не убеждават, че Реал има ефективна атака, с която да всява страх в големите мачове.

Единственият светъл лъч е Винисиус, който забавлява с играта си (3 гола в 15 мача). Потенциалът му е безграничен, но все още той не е шлифованият лидер, който да тегли състава с големи крачки напред.

Позицията на Сантиаго Солари е най-интересна. Той започна с 9 победи, 4 загуби и 1 равенство в първите си 14 мача за клуба. Аржентинецът спечели Световното клубно първенство, което бе първа стъпка към така нареченото му превръщане в "новия Зидан". 

Множеството контузии допринесоха за неубедителната игра, характеризираща се с проблеми в защита и цялостно занижаване на формата на основни играчи. Връзката с халфа Иско е полемична и тя внася напрежение в съблекалнята. 

Очаква се Солари да завърши сезона, а единственият начин да остане са успехите в края на сезона. 

Промените през лятото на "Бернабеу" са сигурни. В какво измерение ще бъдат те?

Детайлите, които обясняват казуса "Иско " в Реал