Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е поставил директива на своя агент да му уреди трансфер не къде да е, а в световния клубен шампион Реал Мадрид, пише AS.

Левандовски разкритикува трансферната политика на Байерн

Според испанското издание полякът е решен да стори всичко необходимо само и само да заиграе на „Сантиаго Бернабеу”. Самият Левандовски никога не е крил предпочитанията си към „Кралския клуб” и според него идеалният момент да премине в Реал вече е настъпил.

В последните седмици между него и ръководството Байерн прехвърчаха сериозни искри, след като футболистът си позволи да разкритикува публично трансферните дела на своя клуб. Полският нападател заяви в интервю за “Шпийгел”, че ако тимът иска да бъде конкурентоспособен срещу останалите водещи тимове в Европа, то трябва да похарчи повече пари за нови играчи.

Румениге бесен, заплаши смелчагата Левандовски

От друга страна Реал не желае да привлича футболисти над 30 години, но това не може да спре Левандовски да опита да премине в клуба на мечтите си. Точно затова е поискал от агента си да работи по трансфера му в тима на „белите”, като евентуална сделка би могла да бъде финализирана най-рано през зимния прозорец.

Ефенберг: Левандовски атакува Байерн и колегите си

Сега предстои среща между ръководството на баварците и представителите на Левандовски, за да бъде определена цената на футболиста. Преговорите обаче може да не протекат никак добре, тъй като в последните седмици между двете страни прехвърчаха сериозни искри. Полският нападател си позволи да разкритикува публично трансферните дела на своя клуб, което никак не се хареса на президента на клуба Карл-Хайнц Румениге.