Защитникът на Барселона Самюел Умтити по всичко изглежда, че ще се размине с операция, съобщава „L'Equipe“. Последните информации свързани с френския футболист са оптимистични.

От лекарския екип на Барселона са комуникирали с колегите си от френския национален отбор и са ги информирали, че на този етап е изключено да се стигне до операция, но ще трябват още няколко дни, за да се проследи внимателно как протича възстановяването на защитника.

24-годишният защитник има дискомфорт в хрущяла на лявото коляно, което причинява болка в предната част на ставата. Подобен тип травми са често срещани при млади и възрастни спортисти, които подлагат коленете си на голям стрес. Умтити отговаря на тези критерии.

Французинът има проблеми от известно време. Той вече пропусна последните три мача на Барселона срещу Атлетик Билбао, Тотнъм и Валенсия.

Умтити стада от възпаление на хрущяла. Той страдаше от същата травма в края на миналия сезон. Преди началото на Световното първенство в Русия, той се подготвяше по специално изготвена програма, за да може да бъде в оптимално състояние. 

Терапията на Умтити дава резултат, тъй като синовиалната течност намалява, въпреки че през последните седмици нараняването се вложи, което принуди играча да почива.

В същото време защитникът работи за укрепване на мускулатурата, което ще помогне на коляното да страда по-малко от износването, при процес на тичане.

Въпреки че все още е рано, в Барселона са убедени, че консервативното лечение ще позволи на Умтити да се завърне в игра в средата на следващия месец.

Целта е Умтити да завърши нормално сезона и след това да се прецени дали е полезно или не да се подложи на хирургическа интервенция.

Първите прогнози сочат, че Самюел Умтити може да се завърне в игра в средата или края на следващия месец.

Барселона се надява Умтити да се завърне скоро в игра 

Умтити аут за четири месеца, ако се оперира

Лоши новини за Барса: Умтити може и да легне под ножа