Защитникът на Барселона Самюел Умтити може да отсъства от игра през следващите четири месеца, ако се наложи да претърпи операция на коляното, съобщават испанските медии.

Френският футболист има увреждане на хрущяла на лявото коляно, а състоянието му продължава да бъде неизвестно.

От Барселона взеха решение да лекуват консервативно френския защитник, но в крайна сметка може да се наложи той да бъде опериран, което е изключително неприятна новина за старши треньора Ернесто Валверде.

В лекарския екип на Барселона не са оптимисти за състоянието на 24-годишния футболист. Те продължават да го лекуват консервативно, но възстановяването му не протича според очакваното. Има сериозни опасения, че в крайна сметка ще се наложи Умтити да се подложи на хирургическа интервенция, което ще го извади от игра за четири месеца.

Френският национал не е играл от 26-и септември насам, когато получи контузия по време на загубата с 1:2 срещу Леганес. Тогава от Барселона обявиха, че той има болки в коляното на левия крак.

Травмата не отшумява сама и от клуба трябва да избират между операция и продължителна процедура за възстановяване на връзките в коляното.

Умтити със сигурност няма да играе срещу Севиля и Реал Мадрид за първенството, както и срещу Интер в Шампионската лига.

Всъщност спроред клубните източници решението за това какво да се направи с коляното на Умтити ще бъде взето по-късно този месец или в началото на ноември.

Последният мач на Барселона за месеца е именно срещу Реал Мадрид. В каталунския клуб се надяват, че Умтити ще бъде в състояние да вземе участие в Ел Класико. Преди големия мач французинът ще трябва да премине обстойни медицински изследвания, които ще покажат какво е неговото състояние. При всички положения Валверде няма да предприеме никакви рискове със здравословното състояние на играча и той няма да се върне в игра преди да бъде на 100% готов.

Ако Умтити мине през оепрационната зала, това ще включи сериозен период за възстановяване, който най-вероятно ще продължи четири месеца. Ако бъде опериран в началото на ноември, той няма да може да се завърне в игра преди края на февруари. Освен това той ще трябва да се възстанови и да намери ритъма по време на оздравяването, което ще се получи след хипотетична операция. Всичко това, въз основа на факта, че възстановяването не отнеме повече време.

При всички положения Умтити ще пропусне голяма част от решаващите мачове на Барселона за първенството, както и от Шампионска лига. Големият въпрос е дали французинът ще бъде в състояние да се завърне на време за решаващите мачове от Шампионска лига.

Засега Утити все още не тренира с основната група и посланията, които се излъчват от различни представители на клуба не изключват никакъв сценарий.

Лоши новини за Барса: Умтити може и да легне под ножа