Аймерик Лапорт се сбогува с феновете на Атлетик Билбао и се очаква съвсем скоро да бъде финализиран рекордния му трансфер в Манчестър Сити. "Гражданите" ще платят за защитника 57 милиона паунда. Сумата е записана в освобождаващата клауза на договора на футболиста.

Ман Сити договори защитник

"До цялото семейство на Атлетик Билбао. Искам да ви благодаря за всичко, което ми дадохте. Пристигнах тук като дете и тук пораснах като човек и като футболист. Тръгвам си, защото се впускам в ново предизвикателство в професионалната ми кариера. Не искам да се сбогувам, ще се видим скоро. Атлетик Билбао е уникален клуб, различен. Никога няма да ви забравя", написа Лапорт в "Туитър".

Защитник една крачка по-близо до Ман Сити

Трансферът на Лапорт в Сити ще бъде рекорден, след като до този момент най-скъпият футболист в селекцията на „гражданите“ е Кевин Де Брюин, за когото англичаните платиха 55 милиона паунда на Волфсбург през 2015 година.

По последна информация Лапорт ще бъде представен официално на "Етихад" във вторник. Той има 19 мача от началото на сезона за Атлетик Билбао.