Появи се дата за възобновяването на Ла Лига. В Испания настояват то да се рестартира на 12 юни, петък. Повечето от клубовете вече са стартирали тренировки, след като внимателно спазват правителствените разпоредби. Целта на по-голямата част от отборите в Ла Лига е първенството да стартира отново на 12 юли, като шампионатът трябва да завърши през юли.

Идеята е, че всички тимове ще имат достатъчно време за подготовка, но все още трябва да се изчака одобрението на Министерството на здравеопазването. Алтернатива на тази идея се счита 19 юни.

Основната грижа пред всички клубове е ограничението на възможните инфекции на футболистите и служителите, след като тренировките вече са стартирали. Всички тимове вървят ръка за ръка в това отношение. Треньорите и играчите са стриктни в спазването на разпоредбите от първия работен ден. В същото време Ла Лига е информирана ежедневно за работата на клубовете.

Амбицията е мачовете да се играят в уикендите, а също така да има изтеглени кръгове, които да се провеждат в дните – вторник, сряда и четвъртък. Основното е да се запазят телевизионните права, които са основна част от бюджетите на клубовете.