Новото попълнение на Реал Мадрид Тибо Куртоа се изказа пренебрежително към доскорошния си тим Челси. Белгийският страж заяви, че и дума не може да става за сравнение между лондончани и „лос бланкос”, които ги превъзхождат във всяко отношение.

През това лято 26-годишният страж най-сетне осъществи отколешното си желание да се завърне в Мадрид, където неговото семейство живееше дори когато Куртоа играеше в Англия. Макар да стана собственост на Челси през 2011-а, футболистът реално игра само 4 сезона на „Стамфорд Бридж”, а в първите си три бе преотстъпван на Атлетико Мадрид.

Миналия месец вратарят най-сетне записа първи мач с екипа на Реал и по този повод не пропусна да подчертае къде произтичат разликите между испанския колос и един от най-успешните тимове в Англия през новото хилядолетие.

„Разликата между Челси и Реал е два пъти по-осезаема. Усещането е съвсем различно”, коментира Куртоа и направи съпоставка между стадионите на двата отбора –  съответно „Стамфорд Бридж” и „Сантиаго Бернабеу”. „Когато вдигнеш поглед, веднага съзираш тази стена от хора, докато в Челси понякога все още се виждаше небето или някой хотел зад трибуната.”

„Разбира се, не за първи път играя тук, на „Бернабеу”. Познавам езика, треньора и стадиона. Първите ми минути бяха просто,  за да вкуся от обстановката, а след това вече се почувствах добре.”

„Радвам се на добри взаимоотношения с всички още от началото. В тренировките нивото е много високо. Доста по-високо в сравнение с това в Челси”, добави Куртоа.

Още по темата:

Лопетеги все така няма идея кой ще е титулярният вратар

Сари още таи конкретна надежда за Матео Ковачич