Мениджърът на Челси Маурицио Сари призна, че се надява новото попълнение Матео Ковачич да се задържи на „Стамфорд Бридж” повече от един сезон.

Хърватският национал пристигна в Лондон под наем от Реал Мадрид като част от сделката, която изпрати Тибо Куртоа при европейския клубен шампион. 24-годишният играч не скри, че идва с амбициите да играе далеч по-редовно, отколкото му се удаваше в „кралския клуб”. От Реал обаче се постараха в договора на Ковачич да не фигурира клауза за постоянен трансфер.

„Мисля, че Матео и Еден Азар играха много силно в последните 30 минути в двубоя срещу Арсенал”, заяви Сари. „Важно е да се отбележи, че в този период от срещата интензивността понамаля.”

„Точно както Еден в момента, Ковачич е готов да изиграе 60, максимум 65 минути. Харесвам го много, така че се надявам да остане тук и за в бъдеще.”

Днес Челси гостува на Нюкасъл в своя мач от 3-ия кръг на Висшата лига. Двубоят стартира от 18 часа българско време, като можете да го проследите пряко чрез DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Още по темата:

Челси официализира преминаването на Ковачич

Ковачич не иска и да чува за завръщане в Реал Мадрид