Жерар Пике не е класическият футболист, който знае само как да рита топката и нищо друго. Играчът на каталунците има дар слово и също така добри бизнес решения извън футболния терен. С няколко много сериозни начинания той се превърна в успешен предприемач.

Самият Пике призна при последното подновяване на своя договор с клуба, че единствената му мотивация във футбола е да защитава цветовете на Барселона. Ако не беше така, е щял да прекрати кариерата си.

Подобно нещо е трудно да се чуе от футболист, а това се дължи до голяма степен на факта, че животът на играча на Барселона извън терена е много по-интересен, отколкото вътре на него.

Последните му начинания за преобразуването на Купа Дейвис в световна купа по тенис е последната глава в бизнес начинанията на Пике, който е пълен с иновативни инициативи.

Жерар Пике не крие, че мечтата му е един ден да стане президент на Барселона, а още от сега той демонстрира, че знае как да се движи из офисите.

Той посредничи на Барселона, за да може клубът да подпише своя нов глобален спонсорски договор с Ракутен.

Бизнесът на Пике се разпростира в различни области, вариращи от нови технологии до други по-традиционни бизнеси, като в хранителния сектор.

Футболистът на Барселона участва по-голяма или по-малка степен в компаниите Kerad Games (за видеоигри), Kypers (за очила), Natrus (екологични хамбургери), , 426 miles (тонизиращи напитки), efootball.pro (електронни игри) и Kosmos (Купа Дейвис).

Освен това той участва и в испанската версия на The Players Tribune, която се стреми да направи революция в спортната журналистика в Испания.

 За да върти всички тези бизнеси, Пике осъзнава важността на своето обучение за това, на което се е посветил и отделя време за подготовка в областите, които могат да бъдат полезни за неговия бизнес.

Босът на бг-тениса и Жерар Пике на срещата за промените в Купа "Дейвис"

Известно е, че той получаваше частни уроци по бизнес отношения. Освен това, миналото лято участва в магистърската програма на Харвард по специалността „Бизнес в областта на развлеченията, медиите и спорта“.