Старши треньорът на Барселона Роналд Куман остана изключително разочарован след домакинското равенство от 1:1 срещу Кадис. Според нидерландеца, този хикс е предизвикал повече болка у него, отколкото тежкото поражение с 1:4 от Пари Сен Жермен през седмицата в първи 1/8-финал в Шампионската лига.

„Каталунците“ водеха с 1:0 след гол от дузпа на Лионел Меси и имаха огромно предимство, но не успяха да стигнат до втори гол и бяха наказани минута преди края, когато Кадис изравни от дузпа.

По този начин Барса пропусна шанса да се възползва от грешните стъпки на Алтетико Мадрид и да се включи по-сериозно в битката за титлата.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

„Разочароващо е. Такива мачове трябва да се печелят, а ние не успяхме да го направим. Имахме голяма възможност след загубата на Атлетико Мадрид. Много съм разочарован. Дори повече, отколкото бях във вторник. Не можехме да си позволим да изпуснем две точки. Не обичам да обвинявам индивидуално играчите си. Не изпълнихме задачите в атака и трябва да се защитаваме по различен начин“, заяви Куман.

„Проблемът бе, че разликата в резултата бе твърде малка и те можеха да изравнят по всяко време, което се и случи. Оставихме им шанс да изравнят в последните минути. Когато не затвориш мача с втори гол, те винаги могат да отбележат. Липсваше ли свежест в атака“, продължи нидерландецът.

„Прегледах запис на ситуацията с дузпата и мисля, че бе спорна, но можеше да се свири. Не знам дали Лангле трябваше да рискува и да атакува топката. Може би не“, каза още Куман.