Старши треньорът на Барселона Роналд Куман обяви кога би си тръгнал от клуба. В последно време той е подложен на сериозни критики заради представянето на тима, като вчера дори влезе в конфликт и с журналистите.

„Единственият начин да си тръгна от Барса би бил, когато това, което искам да кажа на футболистите, вече не достига до тях“, заяви Куман в интервю за нидерландското издание „Футбол Интернешънъл“.

„Тогава вече ще си кажа: „ОК, приключих тук“. Но в момента това не е така. Всеки ден, в който съм на терена заедно с моите играчи, е хубав ден. С такова настроение всеки ден шофирам до стадиона и базата“, каза още нидерландецът.

Когато през лятото на 2020 година е получил покана от предишния президент Хосеп Мария Бартомеу да заеме поста, Куман е знаел, че има финансови проблеми в клуба.

„Бях наясно, че положението не е добро, но пък нямах идея, че нещата са толкова зле. Жоан Лапорта (б.р. - новият президент на клуба) също не знаеше. Мисля, че той беше еднакво шокиран като мен. Всички в момента се возим в една лодка“, продължи Куман.

„Никой не ме съжалява за нищо. В Испания треньорите носят вината при неуспехи. Тук нещата не са никак шарени. Играл си по-добре в продължение на 90 минути, но в края отсъждат дузпа срещу теб. И тогава виновна е тактиката на треньора. Единственият начин да се успокоят нещата е чрез победи. Победи, победи и повече победи!“, завърши специалистът.