Треньорът на Барселона Роналд Куман не скри  разочарованието си от равенството 1:1 срещу Ейбар в мач от Ла Лига. Каталунците са шести в класирането, на 7 точки зад лидерите Атлетико Мадрид и Реал Мадрид. "Дюшекчиите" са и с два мача по-малко.
 
"Наши грешки в дефанзивен план доведоха до гола във вратата ни. В последните десетина минути създадохме положения, които не реализирахме. Винаги е добре да водиш в резултата, защото това вдъхва увереност. Преди почивката съперникът ни се противопостави много успешно. После промених тактиката и започнахме да създаваме повече опасни атаки.
 
Равенството не е справедливо, но това ни се случва доста често този сезон. Допуснахме гол в ключов момент от двубоя. Правим много грешки, които ни костват ценни точки.
 
Не искам да виня никого, всеки може да сгреши. Като цяло направихме добър мач, но не може да се твърди, че играем по-добре без Меси. Сезонът е дълъг и няма нищо невъзможно, но трябва да осъзнаем каква е позицията ни. Атлетико изглежда много силен отбор и допуска малко голове", коментира Куман.