Наставникът на Барселона Роналд Куман остана изключително раздразнен от изтичането на вътрешна информация относно договора на суперзвездата и капитан на тима Лионел Меси.

В неделя вестник „El Mundo” разкри, че съгласно договора между Лионел Меси и Барселона, подписан през 2017 г., аржентинецът е получил 555 млн. евро – фиксирани 138 млн. на сезон, плюс премии. Повече от 115 млн. са изплатени като бонус за преподписването му и още 78 млн. евро като премия за лоялност.

Нидерландският специалист призова за изгонване от клуба на човека или хората, които са дали предоставили поверителните данни на пресата.

 „Трябва да отбележим какво е направил (Меси) за този клуб. Той се показва на много високо качество като футболист от години насам, помогна да направи този клуб много велик и помогна да спечели важни титли. Това е най-важното, спрете с този договор, спрете глупостите“, заяви ядосаният Куман след снощната победа с 2:1 над Атлетик Билбао, в която Меси вкара красив гол от свободен удар.

„Трябва да се опитаме да разберем как всичко това може да е излязло в пресата, но аз като треньор и играчите трябва да се съсредоточим само върху сезона си. Трябва да продължим и да не губим фокуса си. Знаем, че всичко, което е в пресата е сложно и че има хора, които искат до наранят Барса и Лео“, продължи нидерландецът.

 „Ако човекът, който го е направил, е някой от клуба, това е много лошо. Ако сте част от този клуб, трябва да помагате на човека, треньорите и играчите. Трябва да мислим за нашата работа и за нашата игра. Ако някой от клуба е направил това, то той няма как повече да има бъдеще при нас”, категоричен бе Куман.

„Това, което излезе в пресата, е с много лошото намерение да нарани играч, който е направил много за този клуб и за испанския футбол. Той показа, че е роден победител, защото въпреки случилото се, той помогна на отбора. Не се и съмнявах, че това ще бъде така“, подчерта още нидерландецът.

Вчера от Барса излязоха с официална позиция, че ще съдят „El Mundo“ заради публикацията.