Халфът Тони Кроос никога не е съжалявал за решението си да напусне националния отбор на Германия, което обяви през миналата година.

"Никога не е имало момент, в който да се съмнявам в съзнателното решение, което взех да се откажа, заяви 32-годишиният полузащитник по време на благотворително събитие с "въпроси и отговори #Kroos90", публикувани вчера.

"Фактът, че ще приключа с националния отбор след Европейското първенство беше нещото, с което се бях примирил от доста време. Не съм имал съмнение дали е правилно и не съм мислил и за друг момент", казва Кроос.

Футболистът записа 106 мача за Германия, беше част и от спечелената Световна титла през 2014-а година в Бразилия, която беше и първа сериозна купа за Бундестима след 18 години пауза. Но на UEFA EURO 2020, което се проведе миналата година, германците приключиха участието си на осминафинал срещу Англия.

"Реално започнах да си мисля за приключване след Световното първенство в Русия през 2018-а и имах много разговори с треньора Йоги Льов по този въпрос", добави Кроос, който на клубно ниво миналата година вдигна петата Купа от Шампионската лига с Реал Мадрид.