AS направи обобщение на заплахите, които грозят звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, ако бъде признат за виновен по делото за укриване на данъци в Испания.

Магистрат Моника Гомес Ферер има 6 месеца да прецени дали делото трябва да бъде дадено на Върховния съд в Мадрид. Там се гледат делата, по които обвиняемият може да бъде осъден на повече от 2 години затвор.

Роналдо: Никога не съм крил нищо, не си търся проблеми

При особено заплетени случаи, магистратите получават удължаване на срока от 6 месеца до 18.

Труден ден за Роналдо

Ако Гомес Ферер инициира дело, което според информациите е много вероятно, тя ще привика свидетели, сред които вероятно агентът на Роналдо Жорже Мендеш, както и Луис Корея, в момента разследван за данъчни измами около Радамел Фалкао.

Адвокатите Карлос Осорио де Кастро и Крис Фарнел са други вероятни свидетели.

Супер агентът на Роналдо и неговите милионни тайни

Три от обвиненията към Роналдо му носят присъди от между 2 и 6 години, като минималната обща присъда може да е 7 години, отново според изчисленията на AS.

Тук идва важен момент, според който ако до 11 август Роналдо се признае за виновен и представи смекчаващи вината обстоятелства, присъдата му може да бъде намалена на половина.

Естествено, в такава ситуация Роналдо трябва да плати 14.7 милиона евро, плюс глоба и лихви. Не става ясно обаче дали тази опция ще го прати в затвора.