Кристиано Роналдо е близо до постигането на споразумение с Министерството на финансите на Испания относно своите данъчни задължения, съобщава „El Pais“.

Източници на вестника твърдят, че от Министерството на финансите са направили компромис и Роналдо ще трябва да плати между 18 и 20 милиона евро, за да погаси своите задължения към държавата.

Споразумението между двете страни трябва да бъде одобрено от новото правителство на Испания. Кристиано възнамеряваше да приключи споразумението преди старта на Световното първенство в Русия, но смяната на властта няма да му позволи да стори това.

Португалският футболист е обвинен в четири фискални престъпления, в които той е готов да се признае за виновен, за да избегне затвор.

Роналдо е взел решение да се признае за виновен в измама, а в замяна да получи присъда за по-малко от две години лишаване от свобода. Наказание, което за хора без криминално досие, какъвто е Кристиано, няма да доведе до влизане в затвор.

Първоначалното желание на Министерството на финансите бе Кристиано Роналдо да заплати цялата сума от 28 милиона евро на държавата.

Първите две предложения, които португалският футболист и неговите адвокати направиха към министерството бяха отхвърлени.

Ако се стигне до съдебен процес, Кристиано Роналдо рискува да бъде осъден на не по-малко от осем години лишаване от свобода. Подобно искане внесе прокуратурата срещу Чаби Алонсо, който бе обвинен за много по-малка измама. В крайна сметка Алонсо постигна споразумение с Министерството на финансите и прокуратурата и изчисти всичките си задължения към държавата.

Ръководството на Реал Мадрид е категорично, че няма да носи никаква отговорност относно предполагаемата измама на Роналдо. Клубът не само, че не подкрепя Роналдо, но и не оправдава по никакъв начин неговото поведение.

Кристиано Роналдо не се разбра с Прокуратурата, отива на съд

Свои предали Роналдо за данъците

Кристиано пред съда: Ако не се казвах Роналдо, сега нямаше да съм тук

Супер агентът на Роналдо и неговите милионни тайни

Кристиано Роналдо настоява, че не е укривал данъци

Роналдо укрил 15 милиона, а не 8

Адвокатите на Кристиано настояват, че той е платил дори повече на хазната

Роналдо нямало да плати милионите