Филипе Коутиньо смени Ливърпул с Барселона след дълга трансферна сага, проточила се от летния в зимния трансферен прозорец. Бразилецът разкри причината, поради която е настоял за трансфера си, а тя със сигурност е жегнала феновете на мърсисайдци. 

Той обяви, че е пожелал да играе на "Камп Ноу", за да печели трофеи. Нещо, което за петте си години на "Анфийлд" така и не изпита, въпреки че беше най-добрият играч на "червените" в последните години, а в престоя си там игра рамо до рамо с играчи като Луис Суарес, Стивън Джерард и други. 

"Всеки знае, че искреното ми желание беше да премина в Барселона. Не можа да се случи през лятото, но всички работихме здраво, за да стане факт през зимата. Огромното ми желание е да печеля титли. Това беше най-голямата ми мотивация да дойда в този клуб."

"Искам да триумфирам с възможно най-много трофеи, няма значение в кой турнир са", сподели Коутиньо. Той има шанс да спечели титлата на Испания още в първия си сезон на "Камп Ноу", а може да гарнира този евентуален успех и с Купата на Краля.