Бразилската суперзвезда Филипе Коутиньо даде първото си официално интервю като футболист на Барселона. Днес атакуващият халф подписа своя контракт с „каталунците“ и бе представен пред фенове и медии.

Коутиньо премина в Барселона от тима на Ливърпул в сделка на стойност 160 млн. евро, превръщайки бразилеца във втория най-скъп футболист в света.

„Много съм доволен! Много съм щастлив! Както казах и преди това бе моя мечта. Благодаря на много хора, първо на Господ, родителите ми и семейството ми, които са с мен във всеки един момент“, коментира Коутиньо.

„Искам също да благодаря на президента на Барселона, на директорите, които имаха толкова много търпение с мен. Дали мога да помогна на Барселона да забрави Неймар? Не съм тук за това. Искам просто да играя добре за феновете. Играя с Неймар в бразилския национален отбор. С него сме приятели от години. Ние сме различни играчи. Той определено е страхотен футболист, но имаме различни качества“, продължи бразилецът на първата си пресконференция в Барса.

Вече официално: Коутиньо парафира с Барса

Бразилецът все пак не пропусна да благодари на и на хората в бившия си клуб Ливърпул, където игра в последните пет години.

„Искам също да благодаря на Ливърпул за петте години, които имах там, на директорите, Майк Гордън, който разбра какво искам, каква е мечтата ми. Те се опитаха да ме убедят да остана. Благодаря на феновете, които споделиха последните пет години с мен, благодаря“, каза още той.

Представиха Коутиньо на "Камп Ноу"

„Моята мечта бе да дойда тук. Не съм имал никакви съмнения. Вече имам петгодишен договор и се надявам, че ще мога да изиграя много мачове в тези години.

„Искам да благодаря на всички фенове, на персонала в клуба, на играчите, за годините, които изживях там. Със сигурност дадох всичко, което можах. За съжаление не успяхме да спечелим титлата, но в петте години семейството ми бе много щастливо там. Благодаря им и им желая всичко най-добро“, сподели Филипе Коутиньо.